Розалия Личева: 55 ученици от отпадналите в област Велико Търново са върнати в образователната система
Към 31 януари има отпаднали от образователната система 19 ученици в цялата област, но върнатите деца в клас от есента до сега са 55. Това заяви инж. Розалия Личева на информационен семинар в Регионалното управление на образованието. Целта на семинара бе да се дефинират проблемите, причините и да се намерят правилните решения за справяне с отпадането на деца от училище.
Семинар на тема „Привличане и задържане на учениците в клас. Предизвикателства и решения“ събра директори и учители от всяко училище от областта в Регионалното управление на образованието във Велико Търново.
За 55 деца от останалите няма информация, 30 не са записани, 128 са с незададен статус, а 18 са в риск.
Според информационната система на образованието отсъствията по неоснователни причини от общо 21 375 ученици през учебната 2018-2019 година в училищата от областта, за които учителите са подали информация за повече от 5 отсъствия по неуважителни причини е 2414 или 11,3% от броя на учениците.
Участниците в семинара бяха разпределени в работни групи и разискваха причините, които спират децата да ходят на училище. Оказва се че част от тях са заминаването в чужбина, нежеланието да се посещава училище, а все по-често и по „семейни причини“.


Вяра Димова
7 Февруари 2019 | 17:29
Тагове: РУО, ученици, училище, отпадане, образование

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook