ДКЦ Велико Търново привлече на работа биотехнологът Николай Ненов
Ръководството на диагностично консултативен център Велико Търново привлече на работа опитния биотехнолог Николай Ненов. 36-годишният специалист има над 12-годишен опит в областта на ембриологията и андрологията
Водени от желанието да разширят количеството и да повишат качеството на предлаганите медицински услуги, както и да улеснят достъпа на гражданите на старопрестолния град и региона до тях от Диагнастично-консултативния център привлякоха специалист, какъвто до момента не е имало на територията на областта.
От 1 декември инж. Николай Ненов започва да ръководи лаборатория за репродукция в центъра. От тогава до сега през лабораторията са преминали около 60 пациенти. Тя е първата за областния град.
Основната дейност на лабораторията е да помогне на двойките с репродуктивни проблеми да изминат пътя до успешното раждане. За тази цел тя е оборудвана с необходимата апаратура и отговаря на всички съвременни изисквания за извършване на семенен анализ.
От дългогодишния си опит инж. Ненов споделя, че броят на мъжете в България с подобни здравословни проблеми расте.
Особено важна част от работата на ембриолога е консултирането на пациентите по отношение на тълкуване на изследванията, насочването към специалисти за разрешаване на проблемите, както и консултиране на двойки след неуспешни инвитро процедури за прецизиране на диагностиката и подпомагането им в пътя до успешен резултат. Специалистът работи активно и с акушер-гинеколозите и доц. д-р Светлозар Стойков – началник на Акушеро-гинекологичното отделение във Велико Търново.


Вяра Димова
6 Февруари 2019 | 18:02
Тагове: лаборатория, изследвания, репродукция, ембриология

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook