Бивши възпитаници на ПМГ „Васил Друмев“ събраха средства за обновяване на кабинет
Ученици от випуск 2003 на Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ във В. Търново събраха 1600 лева за обновяване на един от кабинетите. Идеята е дейността да се превърне в традиция за бившите възпитаници на училището.
Ремонтът на вече обновения кабинет е по инициатива на бившите възпитаници на гимназията, които събраха средства на срещата по случай 15 години от дипломирането им. Випускът решава да направи нещо различно от традиционната почерпка.
Йордан споделя, че идеята е обмисляна дълго. Целта на бившите възпитаници на гимназията е да дадат пример и в тази дейност да се припознаят и други випуски, които се събират по повод годишнината от дипломирането и да се реновират и други кабинети.
Гимназията дофинансира реализацията на проекта.
За обновяването на кабинета са използвани съвременни материали съобразени с тенденциите в оборудването на класни стаи. Осветлението е сменено с енергоспестяващи LED панели, а черната дъска е премахната изцяло, като на нейно място е използвана специална интериорна боя, която ще позволи на учители и ученици да пишат директно върху стената на учебната стая.
Според бившия възпитаник на гимназията не трябва да забравяме откъде сме тръгнали.
Учениците още утре ще имат възможността да провеждат часовете си в обновения кабинет.


Вяра Димова
5 Февруари 2019 | 17:41
Тагове: ПМГ, училище, кабинет, ремонт, ученици

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook