Предизборни престрелки: Общинските съветници от БСП искат извинение от Даниел Панов
Общинските съветници от БСП във В. Търново настояват кметът на града Даниел Панов, да се извини на жителите на града, затова, че в първата за годината сесия на Общинският съвет нарече „пасквил“ предложенията на БСП за бюджет 2019г. Предложенията са за стратегия на Старо военно училище, подмяна на водопроводна мрежа, ремонт на улици и изграждане на нови паркинги. Според Общинските съветници от групата на БСП, няма нито един стратегически проблем решен по време на мандата на кмета Даниел Панов, а в Бюджет 2019 не са застъпени важните проблеми на града. Така голяма част от стратегическите проблеми на В. Търново са в графа-други. Някой от обектите отлагани с години са изграждането на отводнителен окоп в началото на с. Беляковец, поставяне на видеонаблюдеение в парковете и основни ремонти на пенсионерски и военен клубове, както и ремонт на основни улици. Според Витанов гафовете на кмета по време на мандата му са много, но един от най-големите е бездействието относно Старо военно училище. В държавата върви процес на централизация, обратно на твърденията на Даниел Панов, каза Стефан Стефанов. Бюджетът не решава нито един от стратегическите проблеми на В. Търново. Дишаме най-мръсния въздух, липсват пречиствателни станции в целия град, допълни Стефанов.
Друг голям проблем на общината е демографската криза
Съветниците сега настояват кметът на общината да се извини на жителите на В.Търново, че нарече „пасквил“ предложенията на БСП за Бюджет 2019.
В бюджет 2019г., голяма част от предложенията на общинските съветници от БСП, правени през годините са заложени в графа-други
От БСП обявиха още, че не виждат визия за община В. Търново.


Соня Симеонова
4 Февруари 2019 | 18:31
Тагове: БСП, Панов, бюджет, пасквил, ремонт

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook