Каменният мост към Арбанаси под Царевец се пропуква, а общината чака пари за нов пътен възел, който да поеме трафика
Каменният мост "Цар Борис III" над река Янтра до църквата“Св. 40 Мъченици“, се руши. Паднали са елементи от конструкцията, а в основата и от двете страни са се образували пукнатини. Местните са единодушни, че мостът се нуждае от ремонт, за което са сигнализирали многократно местната администрация.
Мостът “Цар Борис III“ е най-пряката връзка между В.Търново, Арбанаси и Горна Оряховица, поради което трафикът е изключително натоварен. Заради зачестилите катастрофи части от съоръжението са откъртени. Върнати са на мястото им, но временно.
Сериозен проблем се оказва и нарушената настилка на тротоара, който на места се е изравнил с пътното платно.
Жителите от ул. "Цар Иван Асен II", която е в непосредствена близост за пореден път ще подават жалба до общината заради лошото състояние на моста и улицата.
Мостът е построен 1935 г. Досега той е бил ремонтиран два пъти. След редица сигнали на граждани експертна комисия препоръчва реконструкция. Заместник-кметът на общината проф. Камарашев каза, че е внесен проект в Министерството на регионалното развитие и благоустройство за нов Северен пътен възел, който да поеме половината автопоток и да облекчи старата част. Все още няма отпуснати средства, а улица Цар Иван Асен втори няма как да се ремонтира, защото е тясна и няма как да бъдат вкарани машините. Докато обходния път не стане, каменният мост не може да бъде ремонтиран и движението да бъде затворено, каза още заместник кметът Камарашев.


Соня Симеонова
30 Януари 2019 | 17:49
Тагове: Велико Търново, мост, рушене, ремонт

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook