8 са закритите паралелки във Великотърновска област
8 са закритите паралелки в училищата във Великотърновска област за тази учебна година, каза началникът на РИО инж. Розалия Личева. Най-много места за професионално обучение наседмокласници са в градовете Сухиндол и Златарица
15 профилирани гимназии, 16 средни училища и две обедиднени училища има на територията на Великотърновска област. За миналата година заявените паралелки са били 84, но от тях са реализирани едва 76. Общият брой на закритите паралелки са 8, като се засилва тенденцията седмокласниците да намаляват.
Наблюдават се две тенденции, при 613 ученици завършващи седми клас във В. Търново има записани 659 ученици, в Златарица при 29 завършили има 35 записани. В другите общини е обратна тенденцията - на загуба на ученици. Новите професии в областта , които са заявени надвишават миналогодишната бройка. Най-интересни от тях са лаборант, деловодител, производител и преработвач на мляко и млечни продукти.
Рекордьор в желаещите ученици за профилирано обучение са градовете Златарица и Сухиндол със 100% коефицент, добави Розалия Личева.


Соня Симеонова
28 Януари 2019 | 18:21
Тагове: ученици, паралелки, Личева, гимназия

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook