Красимир Вълчев: 30 хиляди от децата отпаднали от училище вече са включени в образователната система
30 хиляди от децата отпаднали от училище вече са включени в образователната система. Това заяви Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев при посещението си в Средно училище „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Поводът бе роботна среща на министъра с директорите на учебните заведения от града и Лясковец.
Близо ¾ от идентифицираните деца са напуснали страната. Към днешна дата 30 хиляди са включени в образователната система, заяви Красимир Вълчев, според който механизмът не се стреми толкова да запише децата в училище, а има за цел да ги включи ефективно в образователната система.
Ежеседмично има посещения по домовете на децата, които не посещават училище, допълни Вълчев.
От днес е обявена грипна ваканция в Област Велико Търново, която съвпада с края на срока в училищата. Министърът добави, че няма да има удължаване на първия срок, а срочните оценки на учениците трябва вече да са приключени. Ако има неоформени ще се даде възможност да се напишат в началото на втория учебен срок с решение на педагогическия съвет. Той коментира още и проблемът с увеличението на заплатите на учителите в малките училища. По думите му подобни случаи са изключения.
При посещението си в училището, министърът разгледа лабораторията по природни науки, в която учениците демонстрираха своите знания и умения.


Вяра Димова
25 Януари 2019 | 17:40
Тагове: деца, отпаднали, училище, министър

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook