Само 1/4 от шофьорите са успели да си купят винетка
Само една четвърт от шофьорите са успели да закупят или презаредят електронна винетка за 2019 година, това показват запитвания. Над половината от от тях са недоволни от качеството на пътищата в България, кой е виновен за това според тях, вижте в следващия репортаж. Над половината от шофьорите все още не са опитвали да закупят или презаредят електронна винетка, или защото не се нуждаят от такава или защото не е изтекла валидността на предишните стикери.
Борис е един от шофьорите, които не са си закупили винетка, защото неговата все още важи. Миналата година бе въведено правилото, че винетката важи в рамките на 12 месеца от датата, на която е купена. Над 30% от запитаните смятат, че вина за хаоса, който настъпи в началото на годината с електронните винетки има правителството.
Иван е с 80% инвалидност и се възползва от правото на безплатна годишна винетка, която споделя, че му е от голяма помощ. Според него вина имат много хора за хаоса в началото на годината.Сериозен проблем според шофьорите на пътя, е че се изисква плащане за лоша пътна настилка. Данните от запитването сочат, че пътната инфраструктура в България е с много лошо качество. Една четвърт от данните сочат, че запитаните шофират само в рамките на населените места, в които живеят, затова те не са засегнати от кризата с винетките.
Очаква се сериозният наплив за подновяване на годишни винетки да настъпи в края на месеца и в началото на февруари.


Вяра Димова
22 Януари 2019 | 16:43
Тагове: винетки, шофьори, такси, стикер

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook