ОУ “ Св. Патриарх Евтимий“ отбеляза своя 50-годишен юбилей
ОУ “Св. Патриарх Евтимий“ отбеляза своя 50-годишен юбилей с тържествен концерт в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“. В програмата бяха включени много песни, танци и скечове.
Празничната програма по повод юбилея започна с кратка история на училището от директора Иваничка Петкова.
През 1969 година 804 ученика прекрачват прага на училището в първия учебен ден. Още тогава започват първите успехите на училището.
Под ръководството на директорите през годините, училището продължава своя възход и към днешна дата 934 ученици се обучават, а за тях се грижат 71 педагози.
За училището образованието е приоритет и към него са насочени реални грижи за извеждането му на ново равнище, допълни още Иваничка Петкова.
Гости на тържеството бяха бивши директори, учители и възпитаници. Поздрави и пожелания отправиха кметът на Велико Търново Даниел Панов и Областният управител Любомира Попова.
Празникът уважи и бившият и най- дългогодишен директор на ОУ “ Св. Патриарх Евтимий“ Христо Димов, който изказа възхищението си от развитието на училището.
След поздравите на сцената програмата продължи с изпълнение на мажоретките от Детска Градина „Соня“.
Официално бе изпълнен и новият химн на училището, създаден по текст на Цветелина Маринова, преподавател по български език в ОУ „Д. Благоев“, а автор на аранжимента и музиката е Добрин Пелтеков, учител по музика в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“.
В програмата бяха включени още ДЮФА „Българче“, Виргиния балет.


Вяра Димова
18 Януари 2019 | 17:51
Тагове: ОУ “Св. Патриарх Евтимий“, училище, юбилей, празник

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook