Увеличава се интереса на чуждестранните туристи към старата столица
С 9,13% са се увеличили организираните посещения на музейните обекти в старата столица. Най- интензивен туристическият поток е бил през април, май, юни, октомври и ноември, а най-голям интерес от чуждестранните туристи имат САЩ, Испания, Китай, Германия, Франция и Великобритания
С над 75 туристически агенции и оператори си е партнирала през изминалата година Общинската туристическа агенция „Цааревград Търнов“.
Благодарение на договорните отношения, дружеството е увеличило с 9,13 % организираните посещения на музейни обекти в старата столица. 103 044 са обработените входни такси от туристи на „Царевград Търнов“ през 2018 г., като значително са се увеличили организираните чуждестранни групи от САЩ Испания, Китай, Германия, Франция и Великобритания.
11 511 са посетителите, преминали към музейните обекти през Туристическия информационен център. Повечето от тях са индивидуални туристи, като най-интензивен туристическият поток е бил през месеците април, май, юни, октомври и ноември.
Заради нарасналия интерес на испански туристи към културно-историческото наследство на Велико Търново, Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ за първи път ще представи туристическия потенциал на града от 23 до 27 януари т.г., на Международното изложение в Мадрид.
Борсата се провежда от 1981 година насам и е едно от най-значимите събития в областта на туризма в световен мащаб и най-голямото на Иберийския полуостров. Ежегодно на форума се представят участници от над 100 страни, множество туристически агенции и туристически асоциации.


Соня Симеонова
18 Януари 2019 | 17:49
Тагове: Велико Търново, туристи, посещения, музеи, обекти

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook