Обявиха детско-юношески конкурс на тема "Търновград: Царе и слава"
Регионалното управление на образованието и Регионална библиотека „Петко Рачев Славейков“ обявяват конкурс за детско-юношеско творчество под наслов „Моят роден град“. Участие могат да вземат всички ученици от 7 до 18 години.
Тази година темата на конкурса е "Търновград: Царе и слава", темата е посветена на 130 години от основаването на Първата публична библиотека във Велико Търново и 815 години от коронацията на Калоян от папския пратеник кардинал Лъв.
Конкурсът е насочен към хуманитарните науки- литература и изобразително изкуство.
По думите на заместник-директора на библиотеката Калина Иванова с всяко изминала година интересът на учениците се увеличава. По тази причина конкурсът се обявява по-рано от обикновено, както и се увеличава възрастовата група на участниците в него.
В конкурса може да се участва както индивидуално, така и групово, а участие могат да вземат деца от всички учебни заведения на Област Велико Търново, както и ученици, които вече са участвали.
Всяка година първокласниците взели участие, получават книга „Пътешествията на първокласника“ за първия учебен ден, която съдържа творби на първолаци взели участие в конкурса миналата година. До 7 март е срока, в който участниците могат да представят своите творби, на 9 и 10 март журито ще извърши класацията. Номинациите ще бъдат обявени на 20 март в навечерието на празника на Велико Търново в централната сграда на библиотеката. А наградите за отличилите се и тази година ще бъдат предметни.


Вяра Димова
17 Януари 2019 | 17:25
Тагове: конкурс, библиотека, ученици, участници

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook