Наематели на ателиета на Самоводската чаршия ще настояват за намаляне на наемите заради ниски доходи
Голяма част от занаятчииските работилници на Самоводската чаршия са затворени за зимните месеци, заради реконструкцията на улицата. Част от останалите наематели на ателиета ще настояват за по-нисък наем, заради големите разходи през зимата и ниските доходи, които са следствие на реконструкцията на улицата.

Все още в руини и кал е Самоводската чаршия, чиято реконструкция стартира през ноември, а ремонтът и бе предвиден за миналата пролет. По настояване на занаятчиите и за облекчение на туристите – предвид туристическия сезон, реконструкцията беше отложена. В момента се пренарежда калдъръмът и настилката, които трябва да бъдат готови до април месец. Разбитата улица обаче затруднява достъпа на клиенти до магазините, задругите и ателиетата. Красимир Кръстев от 18 години е наемател на малко ателие за което плаща 500 лв. Разказва, че все още не е имал продажба през новата година, разходите се трупат, а приходи няма.
Реконструкцията на Самоводската чаршия е е част от проекта за старата градска част, подкрепен финансово по програмата „Региони в растеж“. Работата по настилката трябва да приключи до пролетта, но изпълнението изцяло зависи от времето. Грубата работа ще бъде завършена, но може би ще останат довършителни дейности, каза зам.-кметът проф. Георги Камарашев и апелира гражданите към търпение.


Соня Симеонова
16 Януари 2019 | 17:41
Тагове: самоводска чаршия, ремонт, улица, ателиета, наематели

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook