НВУ обяви прием на 231 курсанти и студенти през учебната 2019-2020
Стартира приемната кампания на курсанти и студенти за учебната 2019-2020 година в НВУ „Васил Левски“ във Велико Търново. 231 са отпуснатите места от Министъра на отбраната за предстоящата учебна година, това обяви началникът на военния Висшето учебно заведение бригаден генерал Пламен Богданов.
Подготовката за приема на курсанти и студенти по думите на бригаден генерал д-р Пламен Богданов започва още през есента на 2018 година. Приетите курсанти и студенти ще могат да се обучават по 21 военни специализации.
През 2017 година са приети 6 души, през 2018 също 6.
НВУ разширява и други свои форми, една от които стартира през миналата учебна година.
Миналата година са приети 28 души, тази година е предвидено също толкова да бъдат приетите студенти.
За първи път НВУ ще проведе ранен прием, както и редовна приемна кампания. Приемът на документи вече започна, проведени са изпити през февруари и март тази година.
На 5 април ще бъде проведено първото заседание на приемната комисия. На 9 юли ще бъде и втората такава комисия.
През миналата година в НВУ са приети около 180 първокурсници, като желаната от държавата бройка бе по-висока. През годините се оказва, че някои от кандидатите не могат да издържат изпитите или не отговарят на заложените условия. Желаещите да станат офицери трябва да са на не повече от 27-години, както и да не са по-ниски от 150 см. Мъжете не трябва да са с минимално тегло от 50 кг., а жените- 48 кг. Освен това кандидатите не трябва да са осъждани, уволнявани от армията и задължително да са физически и психически годни за военна служба.


Вяра Димова
14 Януари 2019 | 17:15
Тагове: НВУ, Васил левски, курсанти, прием

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook