Благодарим ли често?
Най-любезният ден в годината е днешният – 11 януари. Целият свят празнува вълшебната дума „Благодаря“. Колко често я използваме, за какво и на кого казваме благодаря, вижте отговорите на великотърновци.
Този ден ни призовава да изразим благодарността си към всички, които правят живота ни по-хубав. Според Петър хората, които трябва да чуят благодаря в България са много. Самия той споделя, че често си служи с тази дума.
Всички познават добрият тон, маниерите и нуждата от тях в ежедневието. Повечето благодарности, които изразяваме към някого ги отправяме сякаш случайно, без да мислим за тяхното значение. Въпреки това, думите на благодарност имат магически свойства - с тяхна помощ хората доставят радост един на друг, изразяват тяхното внимание и разменят положителни емоции - нещо, без което живота ни би бил скучен и мрачен.
Според възрастното поколение сякаш младите хора днес по-рядко употребяват думата благодаря.
Кога е възникнал празника на думата „благодаря“ не е ясно, но е достатъчна причина да напишем благодарствена бележка на специален за нас човек или дори на себе си, защото една единствена дума може да направи самите нас и хората около нас по-щастливи.


Вяра Димова
11 Януари 2019 | 16:20
Тагове: благодарност, благодаря, празник, дума

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook