Съдят измамник ощетил две жени с 19 646 лв.
Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за извършена измама с продажба на жилище. Мъжът се опитал да продаде ипотекиран апартамент и ощетил две търновки с 19 646 лв. Парите му трябвали за бизнес начинание.Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Обвиняемият и майка му притежавали апартамент в гр. Велико Търново. Мъжът имал бизнес планове и се нуждаел от голяма сума пари, поради което през 2015 г. учредили върху имота договорна ипотека като обезпечение на кредит. Поради неиздължаване на вноските, кредиторът предприел мерки за събиране на вземанията си.
Тъй като продължавал да има необходимост от средства, решил да обяви ипотекираното жилище за продан и да получи цена по предварителен договор, без в действителност да продава имота. Интерес към закупуване на имота проявила една от пострадалите жени. Постигнали договореност за 40 000 евро, като предварителния договор бил сключен на 16.05.2016 г. и тя веднага му превела сумата от 15 646 лв. След като получил капарото, обвиняемият не се явил за сключване на окончателен договор и не прехвърлил имота, за който се установило, че е ипотекиран.
Мъжът продължавал да има нужда от пари и решил да сключи предварителен договор за покупко-продажба на избеното помещение към апартамента при ясно съзнание, че то не е обособено и вече има сключен предварителен договор за целия имот. На обява се обадила пострадалата М. И. Била постигната уговорка за цената 11 000 лв. За да се сдобие с парите, се наложило пострадалата да продаде къщата си в с. Самоводене. На 29.07.2016 г. сключили предварителен договор за избеното помещение, като заплатила капаро 4 000 лв. Обвиняемият отново похарчил парите, без да прехвърли имота. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.


Соня Симеонова
11 Януари 2019 | 16:19
Тагове: съд, измама, продажба, жилище

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook