Ентусиасти почистиха сметище във Велико Търново
Акция по почистване проведоха доброволци от група „Доброволно чистене – Велико Търново“. Двамата доброволци събраха и рециклираха над 200 стъклени бутилки на микросметище на входа на Велико Търново в посока Варна.
Влади Ванков е организатор на популярната вече група „Доброволно чистене – Велико Търново“, Влади забелязва купчината от изхвърлени стъклени бутилки, тогава се появява идеята заедно с негов приятел да почистят мястото.
Групата „Доброволно чистене - Велико търново“ вече активно съществува 2 години и има редица успешно преведени акции. 1300 последователи имат в социалната мрежа и с всяка изминала инициатива броят им се увеличава. Влади споделя, че хората изхвърлят всякакви боклуци.
Един от най-големите успехи на доброволците от групата за 2018 година е почистването на църквата Свети Спас на Кольо Фичето. Това е събитието, което събира най-много доброволци.
Ентусиастите ще направят отново почистване на църквата веднага след като снега се стопи. Преди това планират почистване на студентски блок, за да дадат добър пример на студентите.


Вяра Димова
11 Януари 2019 | 16:17
Тагове: акция, почистване, сметище, доброволци

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook