Близо 7000 лева събра фондация „Приятели на животните“ на коледния базар във Велико Търново
Близо 7 хиляди лева събраха доброволците от фондация „Приятели на животните“ на коледния базар във Велико Търново. Сумата е с 1000 лева повече от миналата година. Събраните средства ще бъдат използвани за кастрация на животни.
Неправителствената организация „Приятели на животните“ е създава преди 4 години с цел защита и подобряване живота на бездомните животни на територията на Велико Търново. Усилията на организацията са насочени към помощ на бездомните кучета и котки.
Последната организирана кампания за 2018 година е къщичка, разположена на Коледния базар. 4 000 лева от събраните средства ще бъдат използване за кастрации.
Усилията са насочени към намаляване на популацията. Осигурени ще бъдат 60 талона за кастрация на улични котки. 20 от тях вече са раздадени.
2 000 лева от сумата ще бъдат използвани за нуждите в приюта за кучета в село Шемшево където има 74 кучета, сумата ще бъде използвана за ваксини и медикаменти, обсъжда се и направата на заграждение в рамките на приюта, за да могат кучетата да бъдат пускани свободно да се разхождат. Останалата сума от събраните средства ще отидат в приюта в Разград.
Организацията стартира и образователна кампания насочена към децата от училищата и детските градини, темите провеждани на срещите с учениците са насочени към изхвърлянето на домашните любимци.
През 2019 година организацията планира кампании по селата.
Другата планирана кампания през тази година е Великденска.


Вяра Димова
10 Януари 2019 | 16:29
Тагове: кучета, котки, организация, пари, приют, кастрации

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook