Над 8000 новорегистрирани читатели през 2018 година в РБ „П.Р. Славейков“
Над 8000 са новорегистрираните читатели през изминалата 2018 година в Регионална библиотека „П. Р. Славейков“ във Велико Търново, а посещенията са около 85 хиляди. Това съобщи директорът на библиотеката д-р Иван Александров.
Справката на Регионална библиотека „П.Р. Славейков“ за 2018 година показва, че броя на читателите и посещенията се увеличава в сравнение с предишни години. Причините за увеличаването на читателите са проведените кампании за насърчаване на четенето през 2018.
Активни сред аудиторията се оказват малките читатели. Причината за това е лятната кампания „Ела в библиотеката“, благодарение на която в периода от 1 юни до 15 септември броят на новите читатели се е увеличил с 3000 човека.
Едни от най-четените чужди автори и заглавия сред аудиторията на библиотеката са Астрид Линдгрен - Емил от Льонеберя, Карлсон, който живее на покрива и Приказките на Джани Родари по телефона. Интерес сред читателите предизвиква и българския автор Светослав Минков, който е характерен със своята диаболичност.
Българската литература се оказва търсена от читателите. В това отношение директорът на библиотеката споделя, че се стреми да кани различни български автори с цел повишаване на интереса към българската литература.


Вяра Димова
4 Януари 2019 | 17:57
Тагове: библиотека, читатели, регистрация, книги

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook