Търновският музей с фотодокументална изложба за Стефан Стамболов
С фотодокументална изложба Регионален исторически музей – Велико Търново отбелязва 165-та годишнина от рождението на бележития търновец Стефан Стамболов.
Експозицията „Поглед в миналото – Стефан Стамболов (1854 – 1895 г.)” е експонирана във Велико Търново на ул. „Независимост“ пред факултет „Изобразително изкуство“.
Кой всъщност е Стефан Стамболов и какви са неговите заслуги за укрепване на Българската държава. Отговорите на тези и други въпроси свързани с живота и делото на бележития български държавник може да намерим в изложбата посветена изцяло на него. Експозицията включва над 70 снимки и документални материали, които отразяват основни моменти както от живота, така и от революционната и политическата дейност на Стефан Стамболов. Цитати и мисли от нашия съгражданин илюстрират изявите му в областта на публицистиката и поезията. Оценката на неговата личност и дейност, като един от най-известните български политици от края на ХІХ век, също е представена посредством цитати на известни негови съвременници. Изложбата ще остане до 9 февруари.


Соня Симеонова
3 Януари 2019 | 18:32
Тагове: Стефан Стамболов, експозиция, фотографии, изложба

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook