Домът за стари хора във Велико търново сбъдна мечтите на своите обитатели
За пета година Домът за стари хора „Венета Ботева“ във Велико Търново сбъдна мечтите на своите обитатели. С Коледно тържество възрастните хора пресъздадоха традициите и обичаите на Бъдни вечер и Коледа.
За поредна година възрастните хора отбелязаха Коледните празници с тържествена програма.
Идеята е чрез предварително проучване да се узнае какви са мечтите на възрастните хора. Програмата започна с тяхното сбъдване. Най-емоционалните подаръци, които получиха обитателите бяха видео поздрави от своите семейства, които са далеч от тях. Миланка е част от дома и бе една от първите, които получи подаръка си – поздрав от нейния внук, който е във Виетнам.
Другите предвидени подаръци тази година бяха предметни, екскурзии, пари за спешни операции, масажи, а някои от тях получиха специален полет със самолет.
Стойчо казва, че е летял със самолет, но никога не е получавал специален полет, той вече 10 години е част от дома за стари хора и както всички останали той също се включи в програмата с песента „Обичам те“. Стойчо споделя, че два месеца са подготвяли песента заедно с баба Кинче.
Тържествената програма продължи с изпълнения на песни от хората от дома, танци, рецитиране на стихове, както и поздрави и пожелания от ученици от търновски училища.


Вяра Димова
21 Декември 2018 | 18:13
Тагове: дом за стари хора, празник, поздрави, подаръци

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook