Мирослав Ангелов стана спортист на годината за мъже и жени за 2018 година
Мирослав Ангелов стана спортист на годината на Велико Търново за мъже и жени за 2018 година. На церемонията бяха връчени и награди за треньор на годината, както и спортист номер едно при подрастващи и юноши.
Автомобилният състезател Мирослав Ангелов стана спортист за 2018 година. Той припомни, че страстта му към този спорт започва през 1986 година, когато се записва на картинг. С автомобилизъм започва да се занимава от 2012 година, като от миналата година започва усилена подготовката за българския Рали шампионат.
Той е държавен шампион в генералното класиране на българския рали шампионат, шампион и в своя клас, шампион в отборно класиране, шампион в своя клас на „Рали спринт“, вицешампион отборно, пето място в генералното класиране на Европейският рали триумф.
11 състезатели от категорията подрастващи и юноши бяха номинирани, 7 от които бяха наградени. Спортист номер 1 при подрастващи и юноши стана шампиона по плуване Здравко Баблаков.
Състезателят от Спортен клуб „Боляри 2009“ се отличи сред останалите спортисти с най- много медали тази година, повечето от които златни. Държавен шампион на 50, 100 и 200 метра бруст, той е и с държавни рекорди, шампион на 100 метра съчетано плуване.
Треньор на годината за 2018 година на Община Велико Търново стана Цветанка Нейкова, също от Спортен Клуб „Боляри 2009“.
Цветанка Нейкова сподели още, че се чувства удовлетворена от тази награда, която се връчва в навечерието на 2019 година, когато клуб „Боляри 2009“ чества своя 10-годишен юбилей.
За първи път тази година бе връчена награда за проспериращ млад талант на „Етър ВТ“ през годината. Дебютиралият в мъжкия отбор на „Етър ВТ“ Кольо Станев, стана първият носител на наградата.


Вяра Димова
19 Декември 2018 | 18:14
Тагове: Велико Търново, спортисти, награди

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook