Шофьорските курсове от догодина стават 1000 лева?
Таксите за шофьорски курсове за любител шофьори да станат 1000 лева, предлагат от учебните центрове във В. Търново. Автоинструкторите настояват да бъдат въведени допълнителни часове, които да преминават в обучение на полигон, а така също и за нощно кормуване. Предложенията са като превантивна мярка за по-голяма безопасност на движението.
Цената на курсовете за водачи на моторни превозни средства категория „В“ в момента е от 600 до 650 лева. Вдигането на цените на горивата е само един от мотивите за поскъпване на обучението. Другият е, че цените на шофьорските курсове не са променяни от 2012 г. и е необходимо да се актуализират, твърдят от бранша.
От бранша са категорични, че с увеличението всички фирми, които работят нелегално ще излязат на светло. Предложението е за 1000лв., за целия курс на обучение.
Инструкторите предлагат да се увеличат и практическите часове от 30 на 40. Това би било от полза на всички като превантивна мярка срещу увеличаването на пътно транспортните произшествия
Минчо е на 25 г., и от години мечтае да вземе книжка. Вече е преминал учебните часове и упорито решава листовки. Според него цената на курса няма значение.
Браншовата организация е направила вече писмено своето предложение към ресорните министерства за увеличение на таксата. В предложението са изтъкнати и мотивите, а от кога точно ще бъде увеличението все още не е ясно, каза Даниел Маринов-управител на автошкола във В.Търново.


Соня Симеонова
19 Декември 2018 | 18:12
Тагове: курсове, шофьори, цени, повишаване

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook