Седмица на отворените врати в белодробната болница във Велико Търново
Стартира четвърта седмица на отворените врати за тази година в белодробната болница във Велико Търново. Всички желаещи да се изследват за туберкулоза имат възможност да го направят до 21 декември. Денят на отворените врати е кампания на Министерството на здравеопазването и се провежда през последните 9 години.
Всички желаещи да се изследват за туберкулоза е необходимо да попълнят анкетни карти, за да се изяснят причините за притесненията им. При необходимост се прави манту, както и преглед от специалист. Идеята на кампанията е все повече хора да имат възможност да получат консултация и адекватна медицинска помощ, заяви д-р Стела Денчева.
Според д-р Стела Денчева е важно обществото да полага усилия, да знае, че има лечебно заведение, което е отворено за профилактиката на туберкулозата в областта.
С тази кампания през годината са прегледани 150 човека.
Тази година активността е по-голяма от предишната, но не може да се каже, че е сериозно нарастване на интереса, допълни д-р Денчева.
В първия ден от прегледите в болницата премина спокойно, очакванията на специалистите са утрешният ден да бъде по-натоварен.


Вяра Димова
17 Декември 2018 | 18:00
Тагове: белодробна болница, изследвания, туберкулоза, отворени врати

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook