Ветеринарите отбелязват професионалния си празник
Ветеринарната медицина не е само професия! Тя е призвание, калдъръм, по който вървим цял живот, знание, което ни дава сила и сила, която дава живот каза д-р Михаил Бащавелов, Председател на Съюза на ветеринарните лекари в България по повод 14 декември- Международния ден на ветеринарите.
Всички деца – и малки, и пораснали - обичат животните, защото те могат да са пълноценни членове на семейството. Хората определят домашните любимци като най-добрите приятели на човека, чиято функция е просто да радват своите стопани. Именно заради любовта към животните Здравко Димитров осъществява детската си мечта да се грижи и лекува най-вече четириногите.
Работата на ветеринарите е изключително отговорна и трудна, защото освен за пациенти си, те трябва да се грижат и за физическото и психическо състояние на техните стопани. Не малко са случаите, в които ветеринарят се налага да е и психолог, споделя още д-р Димитров. По повод професионалния празник на ветеринарите, докторът пожела здраве и ползотворна работа на своите колеги
Датата 14 декември не е избрана случайно – на този ден през 1897 г. е приет първият законодателен акт, поставящ началото на ветеринарномедицинското дело в страната.


Соня Симеонова
14 Декември 2018 | 17:28
Тагове: ветеринари, празник, животни, лечение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook