Плащаме с 4 пъти повече за топла вода
Абонатите на „Топлофикация“ плащат с 4 пъти повече за топла вода спрямо миналият месец . В сметките им е отбелязана сумата от 43 лв. за кубичен метър, което е с 32 лева и 20 стотинки повече. За драстичното увеличение сигнализираха зрители на Евроком Царевец.
През последния месец на годината потребителите на „Топлофикация“ получиха изненадващо високи сметки за топла вода. Като от 10.80 за октомври топлата вода е скочила на 43 лв. за кубик. Това показват и сметките, които са получили жителите от улица „Борис Богданов“ в кв. Бузлуджа. Разликата е огромна, а хората не са били уведомени предварително за поскъпването. В сайта на дружеството е изнесена информация с цената за октомври, както е правено досега за всеки изминал месец. По неясни причини за ноември такава информация липсва. В уведомлението е посочено единствено къде и до кога трябва да бъдат заплатени сметките, без дори и да се намекне за драстичната промяна в цената. Нашият екип се опита да разговаря с инж. Данаил Здравков, като посети дружеството, но не бяхме допуснати. Това, което успяхме да научим от служителката на касата бе, че клиентите на Топлофикация са се ползвали от промоционални цени месеци наред и всъщност истинската цена за кубик е именно последната.
Същевременно в социалните мрежи абонатите на дружеството реагираха остро както за липсата на информация, така и за необосновано високите цени и призовават към протестни действия.


Соня Симеонова
12 Декември 2018 | 18:16
Тагове: топлофикация, сметки, топла вода, увеличение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook