"Йоан, синът на Асен" на сцената на МДТ "Константин Кисимов"
Нов исторически спектакъл „Йоан, синът на Асен“ на сцената на МДТ „Константин Кисимов“. Постановката е направена съвместно с Община Велико Търново във връзка с 800-годишнината от възцаряването на Йоан Асен.
Участие в спектакъла ще вземат актьорите от великотърновския театър. Режисьор на спектакъла е Александър Илинденов. След „Величието Асеневци“ и „Духът на поета“, това е третото заглавие с историческа тематика, което поставят на сцената.
Адаптацията на текста е на Иван Митев, който споделя, че текстът претърпява много промени съвместно с режисьора и актьорите и именно това е причината да се получи добре.
И в същото време самотата в решенията на Йоан и греховете, през които преминава в името на голямото дело, го прави толкова изключителна личност, допълни още Иван Митев.
В главната роля на спектакъла застава актьора Милен Иванов, който споделя, че с образа на Йоан той може да постигне добра плътност и дълбочина без употребата на много слово и физическо действие.
Както за всеки един спектакъл и тук зрителите могат да видят костюми, направени изцяло по старинните хроники, което позволява да даде достоверност на образите.
Премиерата на спектакъла „Йоан, синът на Асен“ ще бъде на 12 декември в голямата зала на МДТ „Константин Кисимов“.


Вяра Димова
10 Декември 2018 | 17:24
Тагове: МДТ "Константин Кисимов", спектакъл, актьори

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook