Станка Златева стана посланик на кампанията „Бъди активен, не агресивен“
Европейската и световна шампионка по борба Станка Златева стана част от кампанията „Бъди активен, не агресивен“. Днес тя се срещна с учениците от СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Кампанията е насочена е към деца и младежи от всички средни училища и професионални гимназии в града.
Кампанията стартира на 9 ноември, а днес в Горна Оряховица се проведе заключителната среща. Целта е младите хора да насочат енергията си към спорта.
Според Златева агресията може да бъде избегната както чрез спорт, така и чрез други занимания, които да карат децата да се чувстват ценени и по-добри.
Златева коментира още, че спортът учи децата на много неща, най-вече да бъдат дисциплинирани и да насочат енергията си изцяло към това свое занимание.
Според световната шампионка не само популярните личности трябва да застават зад подобни кампании, а цялото общество трябва да бъде отговорно, за да има по-добър резултат.
На 19 декември 35 младежи и ученици ще посетят Народното събрание, за да се запознаят с дейността на институцията. Там те ще се срещнат с председателя на НС, с председателите на парламентарни групи и с представители на Комисията за младежта и спорта.
Посланици на кампанията бяха редица известни личности, сред които Владимир Николов, Калин Сърменов, Красимир Балъков.


Вяра Димова
7 Декември 2018 | 18:45
Тагове: Станка Златева, кампания, агресия, ученици

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook