Елхите на пазара от 20 до 60 лв.
Започна обратното броене до Нова година. До 2019г., остават още 24 дни. Съвсем логично започна търсенето на коледни елхи. Тази година живите елхи са хит , които след празниците могат да се засадят. На какви цени са коледните дръвчета и вземат ли се марки за незаконната сеч вижте в следващия репортаж.
И тази година много хора са изправени пред дилемата, какво да изберат-живо коледно дърво или изкуствена елха. Без колебания голяма част от хората избират живо дръвче, което напролет да засадят отново, въпреки, че най-ниската цена е 20 лв. Живото дърво внася друга атмосфера в дома, споделя 79-годишният Славчо Славчев.
Живата коледна елха олицетворява духа на празника и създава неповторима атмосфера. Тя притежава свеж аромат и автентично излъчване, което несъмнено ще очарова гостите ни, коментират още великотърновци.
На пазара се предлагат обикновен смърч, бяла ела, черен и бял бор, като най-търсена е елата. Цените са от 20 до 60 лв. Парите са оправдани, защото освен грижите за израстването на едно коледно дръвче са необходими около 7 години, споделят производителите. Всяко едно законно изсечено дърво трябва да има правоъгълна пластина с 6-цифрен номер и буква, която удостоверява фирмата производител, казаха от Агенция по горите. От там напомнят, че изсичането на дръвчета е незаконно и подлежи на санкции, като глобата е от 30 до 3000 лв., за физически лица, а за юридически от 50 до 5000 лв. Проверките са започнали. Засега няма установени нарушители.


Соня Симеонова
6 Декември 2018 | 17:32
Тагове: Коледа, елхи, цени, празник

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook