Изложба - базар по повод Международния ден на хората с увреждания
Благотворителната коледна изложба бе открита днес по повод Международния ден на хората с увреждания – 3-ти декември. Експозицията бе на разположение през целия ден във фоайето на Община Велико Търново.
Ръчно изработени изделия, сувенири и картички,коледна украса и играчки можеха да бъдат видяни и закупени от великотърновци. Творбите са дело на Арт ателието по приложни изкуства към общинската организация на Съюза на инвалидите в България-Велико Търново.
Международният ден на хората с увреждания се отбелязва за 26 поредна година.
За осма година ателието във В. Търново прави изложби. Директорът на „Социални дейности и здравеопазване“ във Велико Търново Росица Димитрова също отправи приветствие, като подчерта, че не трябва да се съсредоточаваме върху увреждането на хората, а трябва да се търсим възможност да подкрепим уменията, които притежават, запазвайки личното достойнство на хората, които поради заболяванията си имат съответните бариери.
Председателят на Съюза на инвалидите във Велико Търново Величка Накова призова гражданите да не обръщат внимание на хората с увреждания само 3-ти декември, а да бъдат съпричастни през всичките дни на годината.
Великотърновци могат да посетят изложбата базар в парк „Марно поле“ в дните преди Коледа и Нова година.


Вяра Димова
3 Декември 2018 | 17:13
Тагове: базар, изложба, изделия, хора с увреждания

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook