"Демократична България": Нелогично е в условията на икономически подем да се планира дефицит
Трите най-големи порока в държавния бюджет са увеличението на данъчната и осигурителна тежест, нереалният бюджетен дефицит и липсата на реформи в редица държавни сектори, това казаха от политическото обединение "Демократична България". Лидерите на обединението се срещнаха с представители на бизнеса във Велико Търново.
От дясното политическо обединение настояват за въвеждане на необлагаем минимум, 18% ДДС и нулев данък за реинвестираната печалба на фирмите. Да спре всякакво увеличаване на данъчни ставки, както и общата ставка на всички стоки по ДДС. Облекчаване на фирмите по корпоративното облагане, когато фирмата иска да използва съответния ресурс за инвестиции и научна дейност.
Икономическият растеж на страната ни е много по-нисък от този на Румъния, обратно на останалите държави, където от няколко години насам се наблюдава значително увеличаване. Българският бюджет за 2019г., не е съобразен с глобалната икономика, която ще окаже неминуемо влияние и на страната ни, каза Владислав Панев
Според икономическия анализатор Георги Ганев, е нелогично в условията на икономически подем в бюджета да се планира дефицит и в момента държавния бюджет има три големи порока.
И третият порок е нежеланието на управляващите да правят реформи. Българският бюджет планира дефицит, но ще реализира излишък към септември и после ще го харчи по напълно непрозрачен, неминаващ през парламента начин, заявиха още от Демократична България.


Соня Симеонова
30 Ноември 2018 | 17:40
Тагове: "Демократична България", бюджет, данъци, икономика

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook