38 се борят за нормален достъп до къщите си в с. Нейковци
38-собственици на имоти подадоха жалба до кметството на гр. Трявна за ремонт на пътната настилка в с. Нейковци. Според тях пътят в селото е осеян с дупки и подходът към домовете им е труднодостъпен.
Доскоро хората бягаха от село, а сега сме свидетели на обратния процес и тенденцията се засилва. Все повече хора избират чистия въздух, тихия и спокоен живот на село. Купуват стари къщи, и ги реставрират, но проблемът с окаяното състояние на пътищата се изостря, защото подхода до имотите им е труднодостъпен. Той не е само бреме на местните жители, а и пречка да се развие туристическия потенциал на селата. Твърдо решен да възроди не само възрожденския дух на село Нейковци, като инвестира 900 лв. в църквата, а и на бащината си къща- Росен Иванов започва с реставрацията. Оказало се обаче, че външната ограда на къщата е и подпорна стена на пътя. С годините оградата поддавала и е на път да се срути.
Тъй като с години цялата пътна настилка в селото не е ремонтирана, 38 собственици на имоти, повечето от В.Търново изготвят жалба и я внасят в Община Трявна.
Общината отговаря с писмо, че средства могат да бъдат предвидени в бюджета за другата година, а подпорната стена е на границата и за нея трябва да се погрижи собственикът на имота.Същият беше и отговора на кмета Дончо Захариев.
Главният архитект на града Радостина Пухтова заяви, че искането за ремонт на пътя ще бъде предложено на общинската сесия през януари и ако бъде одобрено, ремонтни дейности могат да се предприемат едва в началото на май.


Соня Симеонова
30 Ноември 2018 | 17:36
Тагове: с. Нейковци, жители, път, ремонт

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook