Кметът на Ново село няма да се оттегли от поста си
„Заявявам оттегляне от борбата за връщане прага за избор на кмет на населено място, но това не е оттегляне от кметския пост“, това заяви кметът на Ново село, който беше гост в сутрешния ни блок „Прозорец към деня“. Поводът за коментара му е разпространена информация, че се оттегля от кметския пост след среща с премиера за решаване проблемите на малките населени места.
Кметът на Ново село Христо Христов се срещна с премиера Бойко Борисов по повод обсъждане и решаване на проблемите на малките населени места в България. В нашето студио кметът коментира, че информацията, която излиза в медийното пространство след срещата бива интерпретирана.
Едно от исканията на кметовете на малките населени места в България, дискутирани на срещата с премиера са повече права в рамките на бюджета, който се гласува.
Предстои подготвяне на законопроект, с който да задължат общинските съветници на всяка една община, с гласуването на годишната бюджетна рамка да приемат и бюджетна рамка за всяко населено място, същевременно и механизъм, с който да следят и задължават общинското ръководство да изпълнява тази бюджетна рамка, допълни още Христо Христов.
Второто искане на кметовете е да се върне отнетото конституционно право на хората в селища с под 350 жители да гласуват. Промяна в този закон обаче не се предвижда.


Вяра Димова
27 Ноември 2018 | 18:20
Тагове: Христо Христов, кмет, Ново село, пост, коментар

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook