Академик Георги Марков: “29 - години безотговорност и безнаказаност, трябва някой да носи отговорност“
С думите: “29-години безотговорност и безнаказаност стигат“, започна своя коментар за обстановката в България академик Георги Марков, който е специален гост на юбилейната научна конференция: „140 години военно образование, традиции и перспективи”, която се провежда в НВУ „Васил Левски“.По-късно академик Георги Марков стана новият почетен доктор на НВУ „Васил Левски”. Инсигниите бяха връчени от началника на висшето училище бригаден генерал Пламен Богданов на официална церемония в Дома на културата.
Цицерон е казал: “Едни живеят за политиката, а други живеят от политиката“, за съжаление нашите политици живеят от политиката, каза академик Георги Марков. Меродавните фактори не оправдаха надеждите на българския народ, който преди 29 години смяташе, че ще живее по-добре в сравнение с предишната епоха на социализма, но се стигна до една разруха. Ние искаме това да се промени затова 10 академици и 33 обществени организации основахме вчера сдружение за единение, допълни Според Георги Марков, България дълго време е страдала от царе, диктатори и партийни секретари, а сега страда от политици с ниско качество.
Академикът подчерта, че няма да правят партия, но са издали книга с национални цели и приоритети, които ще бъдат застъпени и в референдума, който мислят да проведат следващата година.
Никога в своята история родината ни не е поставяна пред такива предизвикателства. На нас ни трябва единение и толерантност. Нацията е силна, когато е единна. Ние разбираме единението не като исторически събития и факти, а като обединение около общи цели и приоритети за бъдещото развитие и просперитет на България, каза още академик Георги Марков.


Соня Симеонова
27 Ноември 2018 | 18:16
Тагове: Георги Марков, сдружение, основаване, цели, приоритети, България

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook