Стипендия от 1000 евро получи най- добрия млад готвач на България Ивайло Гасеров от Техникума по Туризъм във Велико Търново
Най-добрият млад готвач на България за 2018 г. 16-годишният Ивайло Гасеров от Първомайци , получи стrпандия от 1000 евро, статуетка, ваучер за 200лв., и сет от ножове . 11-класникът на Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” спечели третото издание на конкурса „Търси се UniChef”,нeгов подгласник бе Янислав Дамянов, който също спечели статуетка и ваучер.
Конкурсът в който участваха двамата възпитаници на търновската гимназия бе в две категории – професионални готвачи и ученици от професионални гимназии. Той премина в два етапа. В първия всички кандидати публикуват на платформата на компанията своя рецепта. След свободно гласуване в Интернет, десетте най-харесвани блюда бяха допуснати до втория кръг. Самият финал, изискваше от кандидатите да приготвят на място под погледа на професионално жури своята рецепта в три порции. Ивайло Гасеров, който участва и миналата миналата година и тогава зае петото място при учениците, се включи в тазгодишния конкурс, като заложи на агнешкото
Неговия подгластник Янислав Дамянов избра патешкото
Майсторството на участниците и вкуса на ястията им се оценяваше от топ готвачи с международна известност – от Канада, от Франция и от Тайланд. Атрактивната презентация на Гасеров в първия етап му осигури най-много гласове в категория Junior и място на финала.
Търновската кулинарна школа обра най-много награди тази година. Освен първо и второ място при професионалните готвачи петото място е за Емил Георгиев. За успеха на тримата от полза бяха и съветите на техния ментор, главния готвач шеф Радослав Машков.


Соня Симеонова
26 Ноември 2018 | 18:23
Тагове: състезание, готвач, награда, ученици

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook