На пореден протест излязоха гражданите във Велико Търново
Пореден мирен протест във Велико Търново организираха гражданите на града вчера. Исканията на протестиращите и този път са за по-добър живот в България.
Десетки граждани от Горна Оряховица и от Велико Търново се събраха на паркинга пред Руската църква в района на кръговото движение на главен път София-Варна. Мирният протест премина без инциденти и без блокиране на улици.
Част от основните искания на протестиращите са увеличение на заплатите и детските надбавки, приемане на закона за машинно и електронно гласуване, намаляване на ДДС на храните и лекарствата, реформа в съдебната и здравната система, намаляване на заплатите на управляващите, както и на броя на депутатите, и не на последно място промяна в съдебната и изпълнителната власт по отношение на изпълнението на влезли в сила присъди.
Лъчезар е от Горна Оряховица и също бе част от протеста
Протестът бе охраняван от служители на Областна дирекция на МВР – Велико Търново, както и жандармерия, които следяха за мирното протичане на протестните действия. По-късно вечерта с автошествие протестиращите преминаха през ключовите улици в града, като крайна точка бе площад Цар Асен I.


Вяра Димова
26 Ноември 2018 | 18:20
Тагове: Велико Търново, протест, граждани

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook