БМЧК и Пътна полиция раздадоха листовки с препоръки към водачите
Доброволци от БЧК и служители на „Пътна полиция“раздадоха листовки с препоръки към водачите по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно транспортни произшествия – 18 ноември. Събитието е поредното, с което Областната дирекция на МВР във Велико Търново, БЧК, и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, отбелязват инициативата.
Служители на „Пътна полиция“ съвместно с доброволци от БЧК раздадоха листовки със съвети за безопасно движение на 100 водачи на автомобили.
В листовките се призовава шофьорите да проверят оборудването на превозните средства за обезопасителен триъгълник, аптечка и пожарогасител, да проверяват изправността на чистачките, фаровете, стоповете, мигачите и габаритите.
Младите доброволци съветваха шофьорите да използват зимни гуми през зимния сезон и да проверяват изправността на спирачната система.
Инициатива съвпада с Международния дена на толерантността, който е обявен с резолюция на ООН през 1966г.Общото събрание на ООН призовава страните членки, да почитат датата, като с дейности да разпространяват идеята за разбирателство между народите. От Пътна полиция и БЧК във В.Търново призовават за толерантност и между шофьорите.


Соня Симеонова
16 Ноември 2018 | 15:07
Тагове: Пътна полиция, БМЧК, червен кръст, листовки, шофьори

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook