191 години от рождението на Петко Славейков
По повод  навършването на 191 години от рождението на българския поет Петко Славейков, ученици от Основно училище „Петко Славейков“ във Велико Търново поднесоха цветя на паметника му в кв.“Варуша“. Подготвена от тях бе и кратка програма.
Учениците от 3А клас от Основно училище „Петко Славейков“ във Велико Търново, чиито празник е утре, поднесоха цветя по повод 191 години от рождението на патрона си. В програмата бе включено и рецитиране на откъси от детски стихотворения на българския поет.
Преди две седмици скулпторът Мартин Митев и учителят по български език Георги Кръстев почистиха паметника на Петко Славейков, както и пространството около него, възстановиха и боядисаха оградата. Мартин Митев днес бе част от програмата по повод рождението на поета и също поднесе цветя на паметника. Скулпторът обяви и следващата инициатива, която ще реализират скоро с Георги Кръстев.
Реакцията на хората към инициативата на Мартин Митев и Георги Кръстев  е изключително положителна и буди интерес у тях, допълни още Мартин Митев.
Цветя на паметника на Славейков днес поднесоха десетки търновци.


Вяра Димова
16 Ноември 2018 | 13:51
Тагове: Петко Славейков, училище, паметник

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook