Приключи проектът „Обновяване на градската среда в гр. Горна Оряховица“
Приключи проект „Обновяване на градската среда в гр. Горна Оряховица “ на стойност 5 988 104 лева.
Целта на проектното предложение бе да се подобри качеството на живот, а също привлекателността и конкурентноспособността на Зоната с публични функции с висока обществена значимост на Горна Оряховица.
На 24 октомври Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Управляващ орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г. и Община Горна Оряховица сключи Административен договор за предоставяне на финансова помощ за осъществяване на проект „ Обновяване на градската среда в гр. Горна Оряховица“.
Безвъзмездната финансова помощ, отпусната от Оперативна програма „Региони в растеж“ възлиза на 5 634 302 лева, от които 85 % е съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз, а останалите 15% представляват национално съфинансиране от държавния бюджет на Република България.
Проектът е много важен за град Горна Оряховица, заяви кметът на града инж. Добромир Добрев.
В резултат на изпълнението на проекта бяха реконструирани площад „Георги Измирлиев“ и парк „Детски кът“ в града, бе изградено и кръгово кръстовище с цел безконфликтно преминаване на превозните средства и подобряване движението на пешеходците.
При реализацията на проект „Обновяване на градската среда в гр. Горна Оряховица “ бяха изпълнени и дейностите „Организация и управление“, „Мерки за информация и комуникация“, „Извършване на строително-монтажни работи“, „Упражняване на авторски и строителен и надзор“ и „Одит“.


Вяра Димова
15 Ноември 2018 | 18:53
Тагове: Горна Оряховица, проект, обновяване, градска среда, център

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook