Групата на БСП във Общинския съвет във В.Търново ще внесе предложения към Бюджет 2019 г.
Групата на БСП в местния парламент излезе с предложения към общинския бюджет за 2019 г. Освен тях общинските съветници ще настояват за участие на групата при разработването на бюджета преди представянето му за публично обсъждане.
Предложенията на групата на БСП в Общинския съвет са представени така както са ги формулирали гражданите при срещи със съветниците. Те са в 4 направления-Паркиране, инфраструктура, чиста околна среда,образование, младежки и социални дейности.
Общинските съветници от БСП отново попитаха защо беше премахнат тролейбусният превоз, който е един от най-екологичните транспортни средства. Общинарите предлагат изграждане на видеонаблюдения в парковете, пътни настилки по основни улици, улично осветление, пешеходни надлези, поетапен ремонт на общинските стълбища, облагородяване на междублоковите пространства, както и ремонти на третокласните пътища в областта.
Левицата от местния парламент предлага още картите за пенсионери за градския транспорт да се намалят от 34лв., на 9лв., а всички зрелостници да получават „общински културен чек“с, който ще могат да посещават театрални постановки, и концерти организирани от „Царевград-Търнов“.


Соня Симеонова
15 Ноември 2018 | 18:51
Тагове: БСП, община, бюджет, предложения

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook