Ученици от Велико Търново се запознаха със специализирана техника, използвана при тежки катастрофи
Демонстрация на специализирана техника представиха екипи на „Пътна полиция“ в Средно училище „Вела Благоева“ във Велико Търново. Екипите показаха на учениците част от оборудването, което се използва при пътно-транспортни произшествия. Поводът е предтоящият Световен ден за възпоменание на жертвите на пътно транспортни произшествия - 18 ноември.
Екипи на „Пътна полиция“, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и на Български червен кръст, дадоха препоръки как трябва да се държат учениците на пътя, в зависимост от това какви участници в движението са, как да избягват пътно-транспортни произшествия, особено тежките, които водят със себе си много последствия, понякога и необратими.
Подобни демонстрации са част от работата на екипите и се провеждат в повечето големи училища, за да може да се обхване по-голям брой ученици. Целта е всички ученици да бъдат информирани, каза мл. инспектор Георги Василев.
Пожарникарите от Велико Търново демонстрираха част от оборудването, сред което бе санитарна раница, която е задължителен част при такива инциденти и служи за оказване на първа помощ. Пожарникарите показаха и инструменти, които помагат за разрязването на автомобилите при необходимост. На по-големите ученици от 9 и 12 клас бяха показани и прожекции на видеоклипове от тежки произшествия, регистрирани на територията на област Велико Търново. Превантивните дейности, организирани от областната дирекция на полицията ще продължат и в петъчния ден с раздаване на листовки с препоръки към водачите.


Вяра Димова
14 Ноември 2018 | 16:43
Тагове: деца, пожарна, КАТ, демонстрация

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook