СУ „Вела Благоева“ във Велико Търново си сътрудничи с португалски институт „Камойнш“
Средно училище „Вела Благоева“ във Велико Търново започна сътрудничество с Институт „Камойнш“ - институт за сътрудничество и език. Споразумението е за период от 4 години и ще покрие пълния курс на обучение на учениците в 8 клас.
Училището си сътрудничи вече 5 години с Институт „Камойнш“ на португалската република, дейностите на института са на сочени към разпространение на португалски език и култура.
Приемът се реализира през септември месец и на 8 ноември с посланика на Република Португалия училището подписва споразумение, по силата на което те ще подпомагат с осигуряване на преподавател, както и с учебна литература, допълни още директорът на училището. Институт „Камойнш“ дарява учебници, речници и книги на португалски автори, преведени на български език на търновското училище. Целта на споразумението е учениците да развият познанията си за езика.
Като извънкласна дейност учениците от Средно училище „Вела Благоева“ изучават португалски от 5 години, а като част от учебния план, като втори чужд език за първа година.
Предстои и споразумение с Институт „Конфуций“ на Китайската Народна Република. От 2018 година 20 ученици от първи до четвърти клас изучават китайски, заяви директорът на училището Ангел Янчев.


Вяра Димова
13 Ноември 2018 | 15:58
Тагове: Вела Благоева, училище, Камойнш, португалски

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook