Българската полиция отбелязва своя професионален празник на 8 ноември
Традиционно и тази година МВР Велико Търново организира турнири по футбол и стрелба с пистолет, както и изложба на детски рисунки, есета и стихотворения. Организираните мероприятия са по повод професионалния празник на българската полиция – 8 ноември.
Днес във фоайето на МВР – Велико Търново за неуморния труд на полицейските служители, хората в малките населени места отразиха с изложба на детски рисунки, есета и стихотворения на тема „Полицаят – моят приятел“. Специален поздрав към полицейските служители отправиха децата от Централна детска градина „Слънчев дом“- Велико Търново.
Директора на Областна дирекция на МВР – Велико Търново, старши комисар Димитър Машов отправи благодарност към децата, включили се в конкурса, както и поздрав към своите колеги.
Мисията на българския полицай е изпълнена с много трудности и благодарение на волята, която имаме заедно ще се справим с всички предизвикателства, които стоят пред нас, пред обществото ни и пред държавата, допълни още старши комисар Димитър Машов.
Децата, които взеха участие в изложбата и сътворили най-добри творби получиха награди.
В конкурса се включиха голям брой деца, на възраст между 8 и 15 години от Центровете за работа с деца и младежи на територията на Община Велико Търново. Сред произведенията имаше както индивидуални така и колективни творби.
Празникът на българската полиция е отбелязван до 1945 година, след 55 годишно прекъсване с решение на Министерски съвет през 1998 година традицията се възстановява.


Вяра Димова
7 Ноември 2018 | 14:44
Тагове: празник, полиция, мероприятия, деца

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook