Заради липса на улично осветление жителите на улица „Димитър Рашев“ си светят със запалки, за да стигнат до най-близкия магазин
Жители от улица Димитър Рашев в квартал „ЗОНА В“се оплакаха за трудния достъп до жилищата си и до най-близкият магазин, особено в тъмната част на деня. Отсечката е в гориста местност. Осеяна с дупки и без осветление. Жителите нееднократно подавали жалби до Общината, но отговор няма.
След като казуса със собствеността на терена, на който е построен блокът бе решен, жителите от номер 8 са изправени пред нов проблем. Единствената подходна отсечка, която трудно може да се нарече улица към блока е осеяна с дупки. Пада се в гориста местност с треви и храсти и е без осветление. Елена Манчева е на 74 години и не помни от кога не е излизала в тъмната част на деня, тъй като до скоро и пред самия блок нямало осветление.
Хората, които посещавали най- близкия магазин ползвали фенери или запалки, за да си осветяват пътя до там
Хората от блока твърдят, че нееднократно са подавали сигнали до общината, но резултат нямало. Главният експерт от техническа инфраструктура към общината Николай Петков, заяви, че сега чува за проблема и жалби и писма при тях не са постъпвали. Заяви, че ще сформира екип, в който да присъства и фирмата поставяща осветление, за да огледа мястото и да се реши кое ще е най- целесъобразно с оглед терена. След разговора с началника на отдела инж. Цанко Бояджиев, стана ясно, че за ремонта на пътя ще са необходими около 70 хиляди лева, което би могло да стане началото на следващата година, ако Общинският съвет във В.Търново одобри необходимата сума.


Соня Симеонова
5 Ноември 2018 | 17:46
Тагове: осветление, улица, кв. "Зона В", жители

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook