Горна Оряховица откри завършения площад "Георги Измирлиев"
В Горна Оряховица днес бе открит завършения обект „Реконструкция, модернизация и въвеждане мерки за енергийна ефективност на площад „Георги Измирлиев“. Обектът е реализира по проект „Обновяване на градската среда в гр. Горна Оряховица“ и е финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж “ 2014-2020 година.
По проекта е модернизиран централният градски площад и пешеходните подходи към него. Изградени са каскади и сух фонтан, както и инфраструктура за свободна Wi-Fi зона.
В централната част на площада е оформено място за подвижна сцена. Изградени са рампи, които осигуряват достъпна среда за хора с увреждания. Монтирана е система за денонощно видеонаблюдение. С цел подобряване на организацията на движението е изградено кръгово движение. Кмета на град Горна Оряховица инж. Добромир Добрев приветства присъстващите и обясни колко е важен този проект за града.
Гости на откриването бяха кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов, Евродепутата Ева Майдел, областния управител Любомира Попова, както и заместник- председателя Цветан Цветанов, който заяви, че ще бъдат отпуснати 2 млрд. лева повече за българските общини за подобряване средата на живеене.
Общата стойност на проекта „Обновяване на градската среда в гр. Горна Оряховица“ е 5 988 104 лева. Освен средствата по ОПРР за успешна реализация на проекта са предвидени допълнително 353 801 лева съ-финансиране от Община Горна Оряховица.
По повод протестите и исканията за оставка на Валери Симеонов, Цветан Цветанов заяви, че думите, изречени от Симеонов са грешка.
Към настоящия момент нямаме различия с ОП по секторите политики, по изпълнение на управленската ни програма, която се изпълнява по плана, който е начертан за минималната работна заплата, за средната работна заплата, така и за учителските заплати, които ще бъдат с 20% по високи догодина, това заяви заместник- председателя Цветан Цветанов.


Вяра Димова
2 Ноември 2018 | 18:17
Тагове: Горна Оряховица, площад, откриване, Цветан Цветанов

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook