Ученици от американски колеж платиха 11 хиляди лева за екскурзия,която пропадна заради дългове на туроператора
Ученици от Американския колеж във В.Търново не успяха да тръгнат на международна екскурзия заради финансови задължения на туроператорската към превозваческата фирма, която е трябвало да ги извози. Учениците са отивали в Букурещ да отбележат Деня на Народните будители и Хелуин.
60 ученика и преподавателите им платили обща сума 11 хиляди лева на туроператорска фирма за екскурзия до Румъния. В деня за тръгване , обаче станало ясно, че автобус няма да има. От превозваческата фирма уведомяват училището, че заради парични задължения от страна на туроператорската фирма към транспортната фирма, няма да изпратят превоз. Учителите до последно се надявали, че превоз все пак ще има.
Управителката на туроператорската фирма, разказва, че много години работи с въпросната транспортна фирма и винаги са били в коректни взаимоотношения.
Г-жа Вълкова твърди, че изпращала парите на личната сметка на сина на собственика и този път било така: изпратила 10 000 лв.на транспортната фирма, за което разполага с документи.
Най-разочаровани останаха учениците.Още преди месец започнала подготовката, разказват самите те.
Собственика на превозваческата фирма-Ивайло Петков разказа любопитни факти около фирмата на Васелиса Вълкова, един от тях е, че госпожата дължи много пари на превозвача, а при последните екскурзии се наложило туристите да си плащат на място хотелите, въпреки, че предварително били платили, както и билети за връщане. Тия обстоятелства принудили г-н Петков да се откаже от екскурзията. Евроком Царевец ще продължи да следи случая.


Соня Симеонова
31 Октомври 2018 | 18:38
Тагове: ученици, екскурзия, пари, задължения, туроператор

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook