Област Велико Търново e в готовност за посрещане на зимния сезон
Заседание на Областен съвет за намаляване на риска от бедствия се проведе във Велико Търново. Областните управители докладваха за създадената организация по планирането за защитата при бедствия и готовността от съответните щабове на областно и общинско ниво.
Назначена е заповед от кмета на община Велико Търново комисия с представителите на община Велико Търново, която да провери фирмите, ангажирани със зимното поддържане, връзка със съвременната подготовка на улиците в град Велико Търново и пътищата на територията но общината за движение при зимни условия, съобщи началникът на отдел „Техническа инфраструктура“, инж. Цанко Бояджиев
Фирмата разполага с 10 снегорина, 8 пясъкоразпръсквача, две фадроми, два комбинирани трактора с гребла, както и машини за извозване на сняг през зимния сезон. 114 километра е пътната мрежа в града, която трябва да бъде почиствана при снеговалеж. Общината има готовност за поддръжка на тротоари и обществени места, осигурени са 80 човека.
Оперативен план е изготвен от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов
Осигурени са необходимите инертни материали за зимното почистване във Велико Търново и областта, съобщи директорът на Областното пътно управление инж. Петя Каразахова.
Към първи ноември ще има пълна готовност на машините и минимум 60 % от материалите. В момента се извършват дейности за подготовка на Републиканската пътна мрежа за зимния сезон, направена е хоризонтална маркировка на Прохода на републиката, каза още инж. Каразахова.


Вяра Димова
30 Октомври 2018 | 17:14
Тагове: сняг, почистване, зима, сезон

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook