Великотърновци на протест срещу високите цени на горивата
Десетки недоволни излязоха на протест срещу високите цени на горивата в Старата столица.Недоволството е породено от това, че дизелът и бензинът в старата столица са с до 30 стотинки за литър по-скъпи от горивата по бензиностанциите в останалите градове. Организаторите ще внесат жалба в Комисията за защита на конкуренцията.
Десетки жители на В.Търново излязоха на протест срещу високите цени на горивата , който бе организиран в социалните мрежи. Цената в Лясковец пада на 2,39 лв./л. В малките бензиностанции е 2,22 лв./л. Пазарна логика няма. Единственото обяснение за мен е картелно споразумение между собствениците на бензиностанции. Във Велико Търново дори и малките бензиностанции продават на много по-високи цени, отколкото във всички останали населени места в цяла България- това каза организатора на протеста адвокат Пламен Копанов
Постоянните скачания на цените на горе изчерпват напрежението на гражданите, заявиха самите те.
При организирането на протеста , организаторите призоваха хората да събират касовите си бележки, които ще внесат жалба в Защита на конкуренцията.Ако цените на горивата не паднат, организаторите се заканват да продължат с протестните действия.
От инициативният комитет са изпратили покана и до кмета на Велико Търново Даниел Панов и председателя на местния парламент Венцислав Спирдонов да подкрепят хората, тъй като и самата община е ощетена от фрапиращите цени на дизела и бензина, но на протеста не присъства никой от община В.Търново.


Соня Симеонова
26 Октомври 2018 | 19:08
Тагове: протест, горива, цени, Велико Търново

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook