Имунизацията с противогрипна ваксин" /> Започна поставянето на противогрипна ваксина - Евроком Царевец | Новини


Започна поставянето на противогрипна ваксина
В края на октомври идва първата грипна вълна за този сезон, предупреждават специалистите. Очакват се четири грипни щама - "Мичиган", "Сингапур", "Колорадо" и "Пукет". Все повече хора у нас прибягват до противогрипната ваксина.
Имунизацията с противогрипна ваксина започна още от началото на месец октомври. До средата на месец ноември е подходящият период за ваксинация. Предпазването е желателно за всички възрасти, но с висoка степен на риск от заболяването са хората над 65- години, с хронични заболявания и малките деца. Желателно е всеки да се допита до личния си лекар, съветва д-р Павлова.
Всички пациенти, които не са имали алергични реакции и понасят добре противогрипната ваксина при всички случаи е по-добре да вземат предпазни мерки.
Хората са на мнение, че поставянето на ваксина е препоръчително, но самите те споделят, че не прибягват до поставянето й. За предпазване от грипа ще разчитат на здравословния начин на живот.
Осигурени са 2 млн. лева от държавния бюджет за пенсионери, навършили 65 години за противогрипни ваксини през 2019 г. Очакванията на специалистите са най-малко 10-15% от хората в тази възрастова група да се възползват от възможността за имунизация.


 
19 Октомври 2018 | 17:14
Тагове: ваксини, имунизации, пациенти, грип

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook