29 136 евро спечели ПМГ „Васил Друмев“ по Европейски проект
Близо 30 000 евро спечели Природо-математическата гимназия в Търново по Европейски проект „Спорт и разнообразие“. Проектът е вдъхновен от европейската харта „Спорт за всички“.
Проектът е с продължителност две години. Два пъти ще бъде направен подбор, с цел да бъдат обхванати ученици, които тепърва ще влязат в училище и в целевата група от 15 до 18 години. Координатор на проекта е Франция, като участие ще вземат и държавите Италия, Малта, Гърция и Полша.
Предстои обсъждане на спортовете, в които ще се участва България. В момента тече и подбор на учениците, които ще бъдат включени тази година. Има езикови изисквания, познания за спортовете на традиционните страни, изискват се и компютърни умения. Участието на учениците и екипа по проекта не е свързано само с мобилностите, а е свързано с всички дейности, които са по популяризиране на проекта, както и с неговото продължаване след приключване на дейностите, допълни директора на гимназията.
Идеята на проекта е да се включат всякакъв вид ученици и да се наблегне на интеграцията, като се включат ученици от различни нации и различна културна среда.
Заложено е в проекта да има включени преподаватели от различни дисциплини, за да може да се обмени опит за различните учебни програми.


Вяра Димова
18 Октомври 2018 | 15:39
Тагове: ПМГ, Васил Друмев, проект, спорт

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook