Велико Търново е домакин на 20ти юбилеен семинар на потребителите
Народна Регионална Библиотека „Петко Рачев Славейков “е домакин на 20ти юбилеен семинар на потребителите. Библиотеката е водеща в областта на информационните технологии и внедряването на новости.
Дейността на фирмата е насочена към проектиране, разработване, внедряване и поддръжка на програмни системи и интернет приложения за цялостна автоматизация на процесите в библиотеки, музеи, галерии, архиви и информационни центрове.
Народната библиотека работи със софтуерните продукти от 2003 година насам.
Фирмата се занимава с библиотечен софтуер, софтуери за музеи, галерии и други дигитални сбирки. В България над 200 библиотеки и музеи са автоматизирани с този софтуер.
Всяка година се събират потребителите, на които от една страна се показват новите неща, от друга – те споделят опита, който имат. Идеята е обмен на информация.
През 2016 година регионалната библиотека реализира проект по програмата БГ08 по отношение на дигитализацията. С парите от проекта е закупен най-модерния скенер за дигитализация на книжни материали.
Благодарение на скенера се дигитализират автентични материали, вестници, периодика, старопечатни книги и ръкописи. Същевременно библиотеката разработва и нов проект.
Библиотеката разполага с необходимата техника и ще продължи да я усъвършенства, да закупува нови информационни технологии и същевременно да надгражда знанията на своите IT специалисти, допълни още Иван Александров.


Вяра Димова
16 Октомври 2018 | 14:44
Тагове: семинар, библиотека, потребители

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook